fit catering poznan

Na czym polega fit catering?

Samodzielne przyrządzenie zdrowych i odżywczych posiłków, które będą jednocześnie odpowiednio zbilansowane, jest bardzo trudne. Dla większości osób jest to zajęcie zbyt czasochłonne, ponieważ wymaga stałego skupienia uwagi na liczeniu kalorii oraz doborze adekwatnych do diety produktów. Warto skorzystać z fit cateringu, w ramach którego można otrzymać smaczne posiłki, które są idealnie dopasowane do planu dietetycznego.

Jak działa fit catering Poznań?

W ramach takiej usługi zamawiający otrzymuje zestaw pysznych posiłków, które zostały przyrządzone przez profesjonalistów. W procesie przygotowania dań korzysta się jedynie z naturalnych składników, które pochodzą od zaufanych dostawców. Dzięki temu żywność jest całkowicie wolna od szkodliwych substancji, które negatywnie wpływają na zdrowie.

Od decyzji klienta zależy, ile posiłków dziennie otrzyma. Firmy cateringowe oferują nawet pięć dań dziennie. Jest to doskonała wiadomość dla osób, które lubią jeść zróżnicowane posiłki w odpowiednich odstępach czasowych. Wielkość porcji oraz rodzaje dań zależne są od konkretnego programu dietetycznego. W ofercie można znaleźć zarówno zestawy posiłków wysokokalorycznych, jak i lekkie dania dla osób, które chcą być fit. Możliwe jest znalezienie również programów dla wegetarian, wegan oraz osób, które nie tolerują laktozy czy glutenu.

Wszystkie posiłki dowożone są do klienta kilka razy w tygodniu. Są one hermetycznie zapakowane, dzięki czemu nie tracą świeżości. Godziny dostawy są stałe, dlatego zamawiający może swobodnie zaplanować swój dzień – bez obaw, że ominą go zdrowe i bardzo smaczne dania.

Przygotowanie posiłków

Składniki, z których przyrządza się potrawy, przechowywane są w optymalnych warunkach chłodniczych. Sprawia to, że nie tracą one walorów smakowych i właściwości odżywczych. Wszystkie gotowe potrawy są szczelnie pakowane do do słoików, które następnie są umieszczane w torbie termicznej. Dzięki temu osoba korzystająca z usług firmy cateringowej otrzymuje zestaw pysznych dań, które wystarczy podgrzać.

Firmy cateringowe prowadzą pełny nadzór dietetyczny nad przygotowywaniem posiłków. Rodzaje używanych składników, ich proporcje oraz porcjowanie poszczególnych dań zawsze muszą być zgodne z parametrami danego programu dietetycznego. Dla dostawców jest to kwestia kluczowa – dbają o to, aby klient otrzymał zestaw posiłków, które odpowiadają jego preferencjom.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *